Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • ROUTE SCHOTLAND

  Falkirk en omgeving

  Falkirk ligt halverwege Glasgow en Edinburgh.

  In één week is het mogelijk om zowel Glasgow als Edinburgh vanuit Falkirk te bezoeken.

  Falkirk zelf krijgt steeds meer bekendheid, vanwege het Falkirkwheel. Dit is een constructie, die twee narrowboten tegelijk, via een soort reuzenrad 35 meter omhoog of omlaag brengt van het Union Canal naar het Forth & Clyde canal of vice versa. Tijdens uw vaarvakantie passeert u het wheel minimaal twee keer. Op uw vertikale rondreis wordt u waarschijnlijk bekeken door honderden bezoekers in het bezoekerscentrum van het Falkirkwheel.

  Tussen het wheel en beide grote steden liggen rustige kanalen. Deze lopen deels door het platteland, maar deels ook door de voorsteden en later de centra.

  In Glasgow bevindt zich een unieke sluis :: de droplock. Hier heeft men in het verleden een te lage brug gebouwd. Om nu toch passage mogelijk te maken, is er een bak gebouwd onder de brug. Nadat de boten deze bak zijn ingevaren, wordt de bak leeggepompt, vervolgens varen de boten onder de brug door en wordt de bak weer volgepompt, waarna men de vaartocht kan vervolgen.
   
  In Glasgow en Edinburgh is zoveel te doen en te zien, dat het te ver voert om alles hier op te noemen. Buiten de steden biedt het platteland vele mogelijkheden als golf, paardrijden, wandelen en fietsen.
  Route suggesties in deze regio Schotland
  Caledonisch Canal
  Falkirk en omgeving
  Laggan Heen en terug, via Inverness en Banavie