Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • ROUTE ENGELAND NARROWBOATS

  Chirk en omgeving

  Chirk ligt vlakbij Llangollen aan de grens tussen Engeland en Wales. Dit vaargebied is spectaculair. Het is hier niet mogelijk om een ring te varen, maar de uitzonderlijke bouwwerken van het Llangolen canal maken dat meer dan goed.

  Vanuit Chirk kunt u naar het westen varen richting Llangollen. U gaat vrijwel direct een tunnel in. Na deze tunnel vaart u een stukje op de top van een kunstmatige dijk. Nadat u zelf een kleine brug hebt geopend, bereikt u het beroemste en hoogste aquaduct van Engeland. Het Pontcysyllte aquaduct is gebouwd om het dal van de rivier de Dee over te steken.Het loopt op het hoogste punt ruim 40 meter boven de rivier. Hoewel gebouwd in 1805 is het in uitstekende staat (gelukkig maar).

  Via een zeer kronkelig en hier en daar zeer smal deel van het kanaal bereikt men Llangollen. Dit is het doodlopende einde van het kanaal. U dient hier om te keren. Dat is prachtig, want het geeft u de kans om alles nog eens te zien en mee te maken, maar dan vanuit een heel ander perspectief.

  Nadat u weer bent aangekomen bij de marina, volgt u het kanaal verder. Wederom bereikt u al snel een tunnel, ditmaal een veel langere. Aan het einde van deze tunnel komt u een heel ander soort aquaduct tegen, het Chirk aquaduct.

  Nadat u het aquaduct bent overgestoken kunt u voor langere of kortere tijd het Llangollen kanaal volgen. Bijvoorbeeld totaan Ellesmere of totaan Whitchurch Ook is een kort uitstapje op het gedeeltelijk gerestaureerde Montgomery canal totaan de Queens Head mogelijk ( en zeer de moeite waard ).

  Uiteindelijk keert u om om terug te komen in Chirk Marina.

  Deze tocht kost één week. Tweeweekse tochten maken een bezoek aan Chester mogelijk.




  Route suggesties in deze regio Engeland narrowboats
  Falkirk en omgeving
  Stoke Prior en omgeving
  Stoke on Trent en omgeving
  Acton Bridge en omgeving
  Chirk en omgeving
  Napton en omgeving
  Bradford – Kennet & Avon Canal
  De Four Counties Ring
  Chirk retour reis via Chester