Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • ROUTE FRANKRIJK OOST

  Branges naar Gray, Enkele reis

  Minimaal 7 overnachtingen Rustige wateren voeren u langzaam langs wijngaarden en het bruisende Chalon. U geniet van een mix van stad en platteland. U wilt alles uit uw Franse bootvakantie halen en reist over twee rivieren door centraal Bourgondi毛. U vaart op een rustig tempo. Daarbij maakt u regelmatig een tussenstop om stadjes als Louhans te verkennen of een middagje te fietsen door de velden en bossen. U vaart door en nadert de bruisende steden Chalon-sur-Sa么ne en Auxonne. Hier gaat u op ontdekkingstocht en geniet u van de heerlijke keuken. Waterwegen: Rivier de Seille, Rivier de Sa么ne Afstand:聽193 km Sluizen:聽12 Vaartijd:聽34 Uur Type sluizen:聽Seille: Handmatig bedienbaar, Grande Sa么ne: Automatisch, bediend door een sluiswachter, Petite Sa么ne: Automatisch, bediend door een sluiswachter

  Belangrijke steden en dorpen langs uw vaarroute

  Branges is een rustig en vredig stadje. Ga eens lekker fietsen over de kanaaloevers en verken de omgeving. Geniet van een drankje op het terras van 茅茅n van de Franse dorpscaf茅s. Cuisery is 茅茅n van Frankrijks vier beroemde boekendorpen. Er zijn meer dan tien boekenwinkels die verzamelobjecten verkopen, zoals gravures, lithografie毛n, verluchte teksten, vroege stripboeken en dergelijke. Dit culturele uitje is altijd leuk. De Notre Dame-kerk is ook een bezoekje waard. Welkom in Tournus, een prachtige stad vol middeleeuwse monumenten en ru茂nes. Hier kunt u de mooie Saint-Philibertkerk bezichtigen met zijn hoge, met mos bedekte middeleeuwse toren. Het goed bewaard gebleven abdijpaleis is ook een lust voor het oog. U kunt er heerlijk rondwandelen. Aan de Sa么ne ligt ook het sterk door de Bourgondische vorsten be茂nvloede Chalon-Sur-Sa么ne. Ontdek de lange en ingewikkelde historie en de indrukwekkende monumenten. Het marktplein en de Saint Vincent-kathedraal zijn prachtig. Een heel mooie stad. In dit mooie, rustige dorp kunt u heerlijk rondwandelen. Aan de overkant van het water staan veel huizen die u ziet als u over de prachtige Bloembrug rijdt. Verdun-sur-le-Doubs is een goede plek om aan te meren en wat tot rust te komen. Seurre is een pittoresk stadje aan een kanaal en staat bekend als het geboortedorp van de beroemde Franse schrijver Bossuet. Zijn huis is nu een museumpje dat u dus nog steeds kunt bezoeken. In Seurre kunt u genieten van een populair lokaal visgerecht, 'p么chouse serruoise'. In Saint-Jean-de-Losne, door de koning 'Belle-D茅fense' genoemd, hebben zich de afgelopen eeuwen talloze oorlogen afgespeeld. Verschillende monumenten in het centrum herinneren hieraan. Als u door de straten of over een mooie brug loopt, kunt u ook een glimp opvangen van de Johannes de Doperkerk. De 'parel van de Sa么ne-vallei' en 'de tweede hoofdstad van Haute-Sa么ne' zijn allebei bijnamen van Auxonne. Deze vestingstad was in de middeleeuwen van groot strategisch belang. Tegenwoordig is het een marktplaats. Gray is een levendig stadje met een rijke geschiedenis en interessante monumenten. De meest opvallende zijn de Eglise en het versterkte Ch芒teau de Baron St. Martin, die nu dienst doet als kunstgalerie en museum.

  Leuke activiteiten onderweg鈥

  Verken historisch Ch芒lon Een stad van gastronomie en geschiedenis, met vakwerkhuizen, -kerken en -torens. Eind juli komt de stad tot leven tijdens het cultureel festival Ch芒lon dans la Rue. Proef de beroemde Poulet de Bresse In Romenay, net voorbij Cuisery, ligt het beroemde restaurant La Maison du Poulet de Bresse. Ga er eens heen om de beroemde streekgerechten te proberen. In historisch Auxonne... In het militaire deel van het stadje is een wapenarsenaal uit 1689 te vinden. Neem eens een kijkje. Geniet 100% van de natuur Kinderen zijn gek op de interactieve audio-visuele voorstellingen in het Centre Eden in Cuisery Bourgondische wijnliefhebbers Proef wereldberoemde wijnen als Pommard, Chasagne Montrachet, Rully en Mercurey鈥 Een tijdloos dorp Kijk uw ogen uit in de gerenoveerde gebouwen en verwen uw neus in de aromatische tuinen van een traditioneel Bourgondisch dorp in Seurre. De smakelijke wereld van vers brood Verdun-sur-le-Doubs heeft een interessant klein museum over de geschiedenis van brood. Trek erop uit in mooie parken In het prachtige natuurgebied La Truch猫re-Ratenelle is het heerlijk wandelen en ontspannen. Bezoek alle bezienswaardigheden van het mooie Gray In Gray vindt u naast restaurants, galerijen, winkels en een museum ook de vestiging Baron St. Martin Ch芒teau. Verken eens een romaanse abdij De tapijtwerken en muurschilderingen van de abdij Saint-Philibert in het schilderachtige Tournus zijn gemaakt in de 11e eeuw. Hengel naar hartenlust Kom op de boot heerlijk tot ontspanning en ga eens rustig vissen in Gigny-sur-Sa么ne. Speel een rondje golf Ontspan op de green van Golf de la Roseraie in Chalon-sur-Sa么ne. Laad uzelf weer helemaal op met watersport Ga eens windsurfen, waterski毛n of kajakken in Auxonne. Of kom heerlijk bij aan het fijne zwembad.
  Route suggesties in deze regio Frankrijk Oost
  Auxerre en het noordelijk deel van het kanaal du Nivernais.
  Pontailler sur Sa么ne, 芦Het groene en blauwe land禄
  Gray en omgeving
  Branges en omgeving
  Branges naar Gray, Enkele reis
  Enkele reis in het noordelijk deel van het kanaal du Nivernais.
  Gray naar Fontenoy-le-Ch芒teau, Enkele reis
  Briare en omgeving
  Decize en omgeving
  Tannay Heen en terug, via Ch芒tel-Censoir en Corbigny
  St.Jean de Losne en omgeving
  Fontenoy le Chateau en omgeving
  De Saone enkele reis St.Jean de Losne - Fontenoy le Chateau of vice versa
  Loire, enkele reis Decize - Briar of vice versa