Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • Polen

  Polen

  In het noordoosten van Polen, bij de grens met de Russische enclave Kaliningrad, ligt Mazurië of het ‘Land van de duizend meren’. De streek is van noord tot zuid een aaneenschakeling van meren, kanalen en rivieren die omringd worden door prachtige dennen-, eiken- en berkenbossen. Met zijn rijke en gevarieerde fauna is het hele gebied een paradijs voor natuurliefhebbers: er zijn lynxen, herten, bizons, wolven, wilde zwijnen en bevers te zien, maar ook talrijke vogelsoorten, zoals zwanen, aalscholvers en blauwe reigers.

  Mazurië, dat tot de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van Oost-Pruisen, werd in de 13e eeuw door de Duitse Orde tot het christendom bekeerd. Tijdens deze boottocht heeft u de gelegenheid de ruïnes van de forten op de heuvels te bewonderen, met name in Gizycko, Worgorzeno en Ryn. Sinds de jaren 20 trekken de stadjes langs de vaarroute veel toeristen door de mogelijkheid om er te varen, vissen en zwemmen. Bovendien zorgen de vele festivals en concerten in de zomermaanden voor nog meer leven in de brouwerij. De stad Mikolajki, waar onze basis ligt, is gebouwd op een landengte en is een van de mooiste steden van Mazurië. Hier zijn nog veel historische gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bewonderen.

  Tussen Ruciane Nida en Mikolajki is een bezoek aan het dierenpark van Kadzidlowo zeker de moeite waard. Daar kunt u ook een prachtig gerestaureerd traditioneel huis bezoeken. In Gizycko brengt de enorme vesting van het Fort Boyen de roerige geschiedenis van Polen weer in herinnering. Meer naar het noorden, 20 km van de Russische grens, ligt het stadje Wegorzewo aan de rand van het meer Mamry. Een mooie plaats om even aan te leggen vanwege de vele handwerkateliers en het uitgestrekte strand van Ogonki slechts 7 km zuidoostwaarts van het stadje.

  Sinds 1 augustus 2010 is een vaarbewijs niet langer verplicht op de meren van Mazurian voor de boten die in Mikolajki beschikbaar zijn.