Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • Frankrijk Zuid

  Frankrijk Zuid

  Zuid Frankrijk is vooral bekend vanwege het Canal du Midi, maar ook in de Camargue ligt een uitgestrekt vaargebied.

  Het Kanaal du Midi is ruim 300 jaar geleden aangelegd om de Middellandse zee voor schepen te verbinden met de Golf van Biskaje. Het is zo mooi en bijzonder, dat het al vroeg werd opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het loopt van Bezier, langs Carcassonne, Castelnaudary en Toulouse tot vlakbij Bordeaux. Een erg mooi zijkanaal maakt een bezoek aan Narbonne mogelijk. Het kanaal du Midi wordt omzoomd door duizenden platanen en pijnbomen. Hierdoor biedt het kanaal beschutting tegen wind en felle zon. De tientallen sluizen zijn uniek. Zij hebben een ovale vorm. De sluizen worden bediend door sluismeesters, maar ook de boottoerist zal zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Langs de oevers van het kanaal mag men vrijwel overal gratis afmeren om één van de vele oude plaatsjes te bezoeken. Het kanaal loopt door een wijnstreek. In de geschiedenis van deze regio hebben de Katharen een grote rol gespeeld. Hun vestingen en kastelen, vaak ruines, treft je nog overal aan.

  De Camargue ligt tussen Bezier en de Rhone. Het karakter verschilt sterk met dat van het Canal de Midi. De Camargue heeft slechts 1 sluis in 150 km. U vaart vlak achter de Middellandse zee kust. Deels vaart u op grote brakke meren. Hier is het mogelijk om bekende badplaatsen als Agde en Sete te bezoeken, hoewel u niet met uw huurboot de zee op kunt. Verderop vaart u door het hart van het Nationale park De Camargue met de wilde paarden en de flamingo kolonies. U mag varen tot aan Beaucaire, want de Rhone zelf is verboden gebied voor riviertoeristen vanwege de beroepsvaart.

  Dit gebied is bij uitstek geschikt voor beginnende watertoeristen.

  Huurt u uw vakantieboot via rentaboat dan kunt u altijd kiezen uit een groot aantal plezierjachten. Voor het varen met onze huurboten is geen vaarbewijs nodig. U kunt dus zelf varen en de unieke ervaring proeven van het varen met een plezierjacht.
  U wilt een boot huren maar u weet niet goed welke boot het beste bij u past? Wij helpen u persoonlijk met het uitzoeken van de voor u geschikte huurboot. Wij geven u graag nadere informatie over de boten die u via ons kunt huren en checken voor u de beschikbaarheid van de door u gewenste vakantieboot. Wij helpen u graag bij met het realiseren van uw vaarvakantie.