Land

Personen

Wanneer
Aantal Rentaboat sterren

Maximale huurprijs  Stuurpositie: Buiten sturen
€ 
 • ruime keuze
 • persoonlijk
 • betrouwbaar
 • laagste prijs
 • varen zonder vaarbewijs

  Als agent van de grootste verhuurmaatschappijen in Europa heeft RentaBoat het meest veelzijdige, grootste en voordeligste aanbod. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de meest luxe schepen maar ook voor boten uit het lagere segment en voor de karakteristieke Engelse narrow boats. Het aantal vaargebieden waar u kunt huren neemt nog altijd toe.
  nieuw
  cruise over de Hongaarse rivieren en meren op een NICOLS-boot!
 • Frankrijk Oost

  Frankrijk Oost

  Bourgondië is een prachtig gebied voor vaarvakanties. Er zijn drie verschillende waterwegen. De Saône in het oosten, het Canal du Nivernais in het midden en de Loire in het westen.

  De Saône is een brede traagstromende rivier. Zij stroomt door Franche Comté niet ver van de Vogezen. Door het geringe verval, komt de schipper van een huurboot relatief weinig sluizen tegen, waardoor hij/zij in korte tijd vrij grote afstanden kan varen. Men komt uitgestrekte bossen tegen. In de rustige provincieplaatsen langs de oevers treft men de sporen van de Bourgondische aristocratie overal aan. Vooral in de vorm van landgoederen.

  Het Canal du Nivernais wordt beschouwd als het mooiste kanaal van Frankrijk. Het volgt deels het dal van de Yonne. Alles is hier mooi en uitbundig. De natuur, de vele stadjes en steden, de wijnbouw, de kathedraal van Auxerre, etc. Hier en daar zijn er flink wat sluizen, maar dat geeft juist meer gelegenheid om van de vaaromgeving te genieten. Dit kanaal wordt ook aangeraden aan gezelschappen, die graag en regelmatig een goed restaurant willen bezoeken en/of streekwijnen ( Chablis / Sancerre ) willen proeven op het domein.

  De Loire zelf is niet bevaarbaar. Het Canal latéral de la Loire wel. Dit brutale kanaal steekt de machtige rivier zelfs enkele keren over via een aquaduct, waarvan dat bij Briar wel het beroemst is. Ook hier kunt u flink doorvaren door het geringe aantal sluizen. De omgeving is vlakker dan dat van de Saône en het Canal du Nivernais.

  Een vaarbewijs heeft u niet nodig in deze vaarregio. Een bootvakantie met kinderen is hier leuk.

  Huurt u uw vakantieboot via rentaboat dan kunt u altijd kiezen uit een groot aantal plezierjachten. Voor het varen met onze huurboten is geen vaarbewijs nodig. U kunt dus zelf varen en de unieke ervaring proeven van het varen met een plezierjacht.
  U wilt een boot huren maar u weet niet goed welke boot het beste bij u past? Wij helpen u persoonlijk met het uitzoeken van de voor u geschikte huurboot. Wij geven u graag nadere informatie over de boten die u via ons kunt huren en checken voor u de beschikbaarheid van de door u gewenste vakantieboot.